[Alt Urgell] Comunicat en motiu del sisè i darrer aniversari del CP de l’Alt Urgell

Publicat el

Ara fa 6 anys, un grup de joves de l’Assemblea de Joves de l’Alt Urgell (AJAU) i de l’Assemblea Independentista La Falç, iniciaven un projecte social i popular al Carrer Canonges, al cor del Casc Antic de la capital alturgellenca. S’inaugurava el Casal Popular de l’Alt Urgell, que tantes xerrades, assemblees, debats, festes, dinars i altres activitats, ha pogut veure en tots aquests anys de lluita.
Sis anys després, els i les joves d’Arran Alt Urgell que autogestionem el Casal Popular, ens veiem obligades al tancament d’aquest espai en les properes setmanes. És doncs aquest, un aniversari agredolç.
Tot i això, la lluita no s’acaba aquí. Seguim i seguirem. Organitzant-nos, lluitant per la independència, el socialisme i el feminisme a la nostra comarca, als Pirineus i arreu dels Països Catalans Sabem què a la nostra comarca li calen espais pels joves i dels joves, autogestionats; espais on hi tinguin cabuda tota mena d’actes polítics i socials, moviments socials, oportunitats per als nous grups musicals de la comarca i festes que puguin promoure un oci alternatiu, lluny de les iniciatives privades i els seus preus prohibitius. Espais en definitiva, com el Casal Popular, on tothom podia aportar el seu granet de sorra i on tothom era benvingut sempre que no tingues unes actituds feixistes, racistes, patriarcals, homòfobes o espanyolistes.

 

Tal i com diu el seu nom, el Casal és un espai popular, del poble, i així hem intentat que sigui totes les persones que hem lluitat desinteressadament per mantindre’l durant tots aquests anys. Hem d’agraïr en aquest punt doncs, a totes aquelles persones que ens han ajudat a portar el Casal Popular, a militants, ex-militants i col·laboradors, a companys de lluita de la CUP i Endavant Alt Urgell, a altres associacions juvenils de la comarca com el Cau, l’Agrupament Escolta Alt Urgellenc, i a l’Associació de Veïns del Casc Antic amb qui hem forjat una gran relació durant aquests anys i hem aconseguit fer junts del Casc Antic, un barri actiu, alegre i combatiu. I per suposat, a tota la gent que durant aquests anys, ha vingut al Casal Popular als diversos actes que hem organitzat.
El tancament, és un clar reflex de les dificultats que tenim el jovent per organitzar-nos i tindre espais propis i autogestionats. Tenim unes institucions que ens volen callades i submises i per tant, mai fomentaran la creació d’espais juvenils autogestionats i que portin a terme una lluita social i política. Molts joves estem actualment en unes condicions econòmiques molt precàries a causa del sistema capitalista que explota a tot el poble treballador. Tot això, fa molt difícil l’impuls i manteniment d’espais que necessiten capital per tirar endavant.
A Arran Alt Urgell, estem convençudes doncs, que ben aviat l’Alt Urgell podrà gaudir d’un nou espai autogestionat com el Casal Popular. Perquè seguirem lluitant per aconseguir un nou espai juvenil i perquè tot i les dificultats que ens posen per organitzar-nos. Estarem sempre denunciant les injustícies que patim els i les joves de la comarca, i lluitant al carrer fins aconseguir viure lliures de l’opressió espanyola, francesa i capitalista, i en una terra lliure.
Per últim, us animem a totes a assistir el Divendres 1 de Novembre a partir de la mitja nit, a la Festa de la Castanyada, i també al sopar popular i concerts que organitzarem a partir de les 9 del vespre l’endemà.
Arran Alt Urgell.

31 d’Octubre de 2013. Alt Urgell, Països Catalans.


Comments are closed.