[Sagrada Família ] Jocs, poesia i cultura popular en el Correllengua de l’Eixample Dreta

Publicat el

Dinar popular a la plaça del Fort Pienc pel Correllengua de l'Eixample Dreta

El passat dissabte 26 d’octubre, l’Eixample Dreta va celebrar el seu tradicional Correllengua a la plaça del Fort Pienc: una dia en el qual l’Esquerra Independentista de l’Eixample i totes les veïnes del barri prenen el carrer per reivindicar la plena normalització del català al nostre país.

La jornada va comptar amb una cursa popular per la llengua a mig matí i, seguidament, hi va haver una mostra de cultura popular a càrrec de la Bastonera de l’Eixample, acompanyada d’una lectura de poemes en la qual es va recordar la figura de Vicent Andrés Estellés, l’homenatjat especial d’aquest acte. En mig del recital, es van entregar els premis a les 3 persones que van arribar primeres a la cursa del matí.

A continuació, La Comarcal va animar a les congregades a la plaça a sortir a ballar amb un taller de balls tradicionals i, així, totes vam agafar gana per degustar la paella  que es va cuinar per dinar, la qual moltes van regar amb algun got de vi. Després de la tarta de Santiago de postres, vam participar als Jocs per la Llengua organitzats per les companyes de CruïllaCat, que consistien, entre d’altres, en endevinar els significats d’algunes paraules de la nostra llengua amb les quals no estem familiaritzades.

Un cop finalitzats els jocs, amb una forta participació de totes les assistents, tothom va col·laborar a recollir i deixar la plaça neta. I així va acabar una jornada completa en la qual, una vegada més, l’Esquerra Independentista de l’Eixample va portar la flama de la llengua que ens permet parlar, pensar, somiar i imaginar al barri, per construir una cultura i esdevenir poble.


Comments are closed.