Crònica de les manifestacions contra el tancament de RTVV

Publicat el

València

El passat dissabte 9 unes 60000 persones es van manifestar pels carrers del cap i casal en defensa de RTVV i en suport als treballadors acomiadats.
L’Esquerra Independentista va sortir amb el Bloc Unitari Capitalista defensant una nova RTVV, una RTVV autogestionada, popular i en valencià.
Sense cap tipus de dubte aquest era el bloc més combatiu de la manifestació on centeneras de persones cridaven per una televisió amb llibertat d’expressió, així com incitaven a l’ocupació de l’ens per crear una televisió i ràdio autogestionada per les treballadores. Com no, es va demanar també la dimissió del president del Govern de la Generalitat.

La manifestació va transcórrer sense cap tipus d’incident fins la plaça de la Mare de Déu, on abans de començar a eixir ja hi havia blocs que estaven allí.
Un cop arribats a la plaça RTVV havia muntat un escenari-plató on es van llegir els parlaments de la manifestació així com les adhesions a aquesta, per finalitzar van pujar diferents grups de música en valencià per fer sentir la seua veu també va sonar l’himne del País Valencià, la muixeranga.

Alacant

A la ciutat d’Alacant unes 6000 persones es van manifestar pels seus carrers en defensa de RTVV.
La manifestació que va transcorre de manera pacífica va omplir els carrers de la ciutat en defensa d’uns mitjans públics i en valencià, fent lemes com “Fabra dimissió” o “RTVVV no es tanca”.
l’Esquerra Independentista va sortir amb un bloc propi sota el lema: “Per una RTVVV en català, del poble i per al poble”. Sent així un el bloc més combatiu de la manifestació amb crits com: “Ni EROs, ni atur, ni precarietat. Empreses en lluita, solidaritat”.
Al finalitzar la manifestació el comitè de treballadors de RTVV van llegir el manifest unitari.

Castelló

El passat dissabte 9 de novembre, quatre dies després de l’anunciament del tancament de Ràdio Televisió Valenciana, unes 2000 persones entre entitats i veïns es reunien a la Plaça de les Aules de
Castelló per començar una manifestació que va recórrer els carrers del centre de la ciutat fins arribar a la Plaça Major.

Durant la manifestació es van poder sentir consignes com ara “no la tancaran perquè és dels valencians”, “Ràdio Televisió Valenciana no es tanca” i “Alberto Fabra dimissió”, que defensaven una televisió pública, valenciana, en valencià i de qualitat i que denunciaven l’actuació del President de la Generalitat, Alberto Fabra. Altres pancartes també recordaven la prohibició ara fa sis anys de
les emissions de TV3 al País Valencià, fet que ens deixa ara als valencians sense accès a cap televisió en la nostra llengua.

L’acte va concloure amb la lectura d’un manifest per part dels treballadors de RTVV i càntics per la llibertat d’expressió a la Plaça Major de la ciutat.


Comments are closed.