La Costera | ARRAN davant les acusacions del Partit Popular de Xàtiva

Publicat el

El partit popular continua amb la seua política de crear cortines de fum inexistents per a així aconseguir distraure la població dels problemes realment importants de l’actualitat. Un Partit Popular que dia rere dia va desgastant la seua nefasta imatge de partit amb lleis com la de l’avortament o la de l’educació en les quals la majoria de la població ha mostrat el seu refús amb manifestacions multitudinàries arreu dels Països Catalans i de l’estat espanyol. Un Partit Popular que ha retallat i ens ha rebaixat a tots els ciutadans a uns mínims mai vistos, que ha deixat les classes treballadores arruïnades i sense els mínims “necessaris” (Educació, Sanitat, …). Una política feta pels de dalt i per als de dalt, privatitzant i destruint tot allò que és nostre, tot allò que és públic.

El Partit Popular de Xàtiva de la mà de las NNGG Xàtiva ha fet mostra varies vegades del seu civisme tan característic i que tant enalteix aquest partit amb mostres per part d’alguns dels seus dirigents d’ideologies feixistes, com salutacions i simbologies “mostrant així la seua total sintonia amb este tipus de posicionament polític“ davant d’aquestes actuacions el PP Xàtiva ha atribuït aquests fets com “xiquillades” mentrestant el partit contrasta aquesta falta menor amb una duresa desmesurada davant els crits dels alumnes del col·legi Taquígraf Martí demanant la reobertura de RTVV al president Fabra i per la qual cosa s’ha obert un expedient de recerca.

El Partit Popular i les NNGG de Xàtiva continuen cridant l’atenció en actuacions tan nefastes com la de donar cau al feixisme dins del seu partit, i mentrestant continuen donant lliçons de civisme i democràcia, quan ells són els primers en tindre a alts càrrecs que podrien “atempta contra la convivència ciutadana” per les seus ideologies feixistes i racistes.

Des d’Arran La Costera volem deixar clar el nostre posicionament davant d’aquestes acusacions i volem així mostrar-nos en contra de l’actuació del Partit Popular i NNGG Xàtiva en tot aquest temps.

Els joves independentistes, socialistes i feministes de La Costera ens varem afegir al crit del poble basc en la consecució de la seva llibertat nacional i social. Nosaltres també volem ser una gota en l’oceà que faci tornar les presoneres basques a Euskal Herria, fet que permetrà avançar en la resolució democràtica del conflicte polític.

Amb un Estat Espanyol opressor que segueix amb la seua estratègia venjativa que refusa qualsevol via de diàleg, l’Estat Espanyol ha trencat de nou la convivència al País Basc. Amb data de 8 de gener, la Guàrdia Civil va arrestar huit advocats –en diferents operacions policials arreu del territori basc- que treballaven per la resolució pacífica del conflicte. Per aquesta raó, volem mostrar públicament el nostre suport per denunciar aquestes detencions, mostrar la nostra solidaritat amb les detingudes i convertir-nos també en gotes de l’oceà que porte el procés basc cap a la pau, la democràcia i els drets humans.

La situació del jovent en els nostres pobles és absolutament crítica: precarietat laboral, atur, exili, atac als drets sexuals i reproductius, elitització del sistema educatiu, empobriment, mercantilització dels llocs i activitats d’oci, negació de la cultura i llengües pròpies, etc. A més, no podem deixar de denunciar la criminalització i repressió a la qual el règim espanyol sotmet al jovent conseqüent i combatiu per desenvolupar les activitats de lluita militant. Tot aquest panorama, però, no ens fa caure en el desànim, sinó que ens empeny a redoblar esforços en la construcció de les alternatives existents, tangibles i serioses, que naixen del poble i estan dirigides al poble.

Davant del seu capitalisme devorador, davant del seu imperialisme espanyolitzador i enfront del patriarcat, el jovent alegre i combatiu apostem fermament per l’alliberament nacional dels nostres pobles, el feminisme i el socialisme.

 ARRAN La Costera


Comments are closed.