El feixisme avança si no se’l combat: Arran davant l’augment de l’extrema dreta a Europa

Publicat el

Les eleccions del passat diumenge 25 de maig han deixat notícies nefastes per als treballadors i treballadores del continent europeu i d’arreu del món. Partits d’extrema dreta de diversos països de la Unió han experimentat un creixement descomunal i, en alguns casos, fins i tot s’han situat com a primera força en nombre de vots. Així, els propers cinc anys desenes d’escons del Parlament Europeu – institució que com apuntàvem fa pocs dies passa per ser poc més que una comparsa de la Troika i el gran capital – seran ocupats per parlamentaris feixistes a qui es permetrà lliurement exhibir el seu discurs basat en l’odi i la xenofòbia.

A Grècia, el partit nazi Alba Daurada – responsable directe de l’assassinat de joves antifeixistes – obté fins un 10 % dels vots. A Finlàndia, el Regne Unit, Àustria, Hongria, Polònia i Alemanya formacions d’extrema dreta obtenen uns resultats del 19 %, 22 %, 20% i 15 %, 31 % i 5 % respectivament. Els casos més alarmants són França i Dinamarca, on els feixistes se situen com a primera força en aquestes eleccions al Parlament Europeu.

No podem oblidar, a més, que a l’Estat Espanyol, tot i la forta davallada que ha sofert el Partit Popular, aquest segueix essent la força més votada amb un 26 % dels vots emesos arreu de l’Estat. Recordem que es tracta d’una formació política hereva d’Aliança Popular i fundada per ex-franquistes que encarna, encara a dia d’avui, el pitjor dels anys foscos de la dictadura. Un partit que desplega amb extrema contundència polítiques anti-obreres en favor de la mateixa oligarquia que temps enrere donava suport al régimen. Cal destacar també el sorgiment progressiu de noves formacions obertament feixistes a l’Estat Espanyol que, malgrat ser testimonials, han concorregut en aquests comicis i exhibeixen el seu discurs i símbols repetidament en l’espai públic. Episodis com el de la llibreria Blanquerna l’Onze de Setembre o les manifestacions del 12-O a Barcelona són només dos exemples d’aquest fet.

Davant d’aquesta situació que considerem d’urgència, el jovent dels Països Catalans, d’Europa i d’arreu del món hem d’actuar. Cal il·legalitzar el discurs de l’odi i la xenofòbia, perquè no podem permetre els feixistes a cap institució. Però tampoc els volem als nostres carrers i places, i per això cal que combatem el feixisme per tots els mitjans de què disposem i en cadascun dels racons dels nostres barris, pobles i ciutats. Davant la connivència de les institucions burgeses i el poder econòmic, per a qui els feixistes esdevenen els millors aliats quan veuen trontollar el seu poder, des d’Arran encoratgem a tot el jovent a presentar batalla arreu contra aquesta ideologia inhumana i aterradora. Fem de la lluita antifeixista una tasca indestriable del nostre camí cap a la construcció d’uns Països Catalans independents, socialistes i feministes.

Llegim, instruïm-nos, difonem, organitzem-nos i lluitem per combatre’ls.
No restem passius davant l’amenaça del feixisme!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 27 de maig de 2014


Comments are closed.