Comunicat davant l’aparició d’ARRAN en diverses informacions sobre les mobilitzacions en defensa del CSA Can Vies

Publicat el

Davant de diverses mencions a la nostra organització la passada setmana per part de d’alguns mitjans escrits i mitjans audiovisuals, des d’ARRAN, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, volem fer públiques les següents consideracions:

  • Volem deixar clar que el lideratge de les mobilitzacions de la passada setmana ha recaigut en tot moment sobre les companyes del CSA Can Vies i en el conjunt de joves que han decidit omplir els carrers en defensa de l’espai autogestionat com també del barri de Sants. Desmentim, per tant, el paper de lideratge que des d’alguns mitjans s’ha atribuït a la nostra organització.
  • Tanmateix, reafirmem el nostre compromís de seguir treballant conjuntament amb totes les joves rebels que es mobilitzen aquests dies. Fem valdre la nostra voluntat de treballar-hi conjuntament i posem la nostra organització al servei de totes les lluites que es desenvolupin entorn a la defensa dels nostres barris i espais alliberats.
  • Volem fer constar que totes les mobilitzacions que han tingut lloc els darrers dies s’han desenvolupat amb absoluta normalitat fins que ha intervingut l’Àrea de Brigada Mòbil del cos de Mossos d’Esquadra (BRIMO) i que els agents d’aquest organisme han estat la causa i origen dels aldarulls que han tingut lloc al barri de Sants i altres punts de la ciutat de Barcelona. Denunciem, així mateix, la brutalitat amb què actuen els agents de la BRIMO fent us de forma indiscriminada de gasos lacrimògens i projectils de foam contra les joves mobilitzades. En aquest mateix sentit, volem denunciar les pràctiques il·legals que van tenir lloc durant l’encapsulament de manifestants de dissabte passat.
  • La resposta contundent del jovent català contra el fort desplegament policial té el seu origen en la situació de misèria i precarietat que vivim, així com en la necessitat de respondre a les brutals agressions a què ens sotmet el capitalisme i els seus representants polítics, que en aquesta part dels Països Catalans passen per ser el Govern de Convergència i Unió i els seus aliats d’Esquerra Republicana de Catalunya.
  • Exigim: 1. que s’aturin tots els desallotjaments d’espais alliberats 2. L’absolució de totes les companyes encausades i llibertat de les persones preses 3. Que es posi fi a la militarització dels carrers de Barcelona que suposa el desplegament desproporcionat del cos de Mossos d’Esquadra.

Amb tot, fem una crida al jovent català a seguir estenent l’ “efecte Can Vies” i, en darrer terme, a seguir presentant batalla als carrers en defensa del nostre futur i la nostra dignitat.

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 2 de juny de 2014


Comments are closed.