#4DiciembreDespiertaAndalucía | Solidaritat amb el Poble Treballador Andalús en la seua diada nacional

Publicat el

Aquest 4 de desembre és la Diada Nacional d’Andalusia, on es commemoren les multitudinàries manifestacions que tingueren lloc el 4 de desembre del 1977 en què milions d’andaluses isqueren al carrer exigint més sobirania per al seu poble. A Màlaga aquesta protesta fou reprimida per la policia espanyola, que assassinà a Manuel José García Caparrós mentre aquest intentava hissar una bandera andalusa a la plaça. Aquesta data ha sigut històricament reivindicada per l’esquerra independentista andalusa com a Diada Nacional en contraposició al 28 de febrer, diada institucional, on es recorda l’inici del procés autonòmic a Andalusia, mitjançant un referèndum.

A dia de hui la situació de crisi del capitalisme continua colpejant durament Andalusia, i, en concret, el Jovent del Poble Treballador que pateix condicions d’atur que porten en molts casos a l’emigració forçosa o a ingressar en els cossos de repressió de l’Estat. Tot açò mentre la propietat de la terra continua primordialment en mans dels terratinents i la cultura andalusa continua sent espanyolitzada i constantment ridiculitzada, front a açò l’actual govern autonòmic andalús en mans de la coalició entre PSOE i IU no ha fet cap canvi real i important, demostrant així, una vegada més, els límits de la socialdemocràcia i el parlamentarisme burgés.

Aquestes condicions i polítiques responen a una lògica de la divisió del treball i la producció a l’Estat Espanyol on a Andalusia se li ha adjudicat un paper de recol·lector de matèries primeres, generant així una economia d’extracció. Aquest paper gairebé colonial d’Andalusia l’ha portada a una situació de desindustrialització i dependència brutal. A banda la manca de sobirania d’Andalusia també es tradueix en la militarització del seu territori per part dels exèrcits espanyol i estadounidenc amb les bases nord-americanes de Rota i Morón, que s’aprofiten de la importància geoestratègica del territori andalús.

Davant de tot açò des d’ARRAN enviem una salutació internacionalista al Poble Treballador Andalús, en especial al jovent organitzat en Jaleo!!!, la nostra organització juvenil de referència. Així també mostrem el nostre suport a totes les que dia a dia pateixen la repressió per lluitar pel ple alliberament d’Andalusia, com moltes companyes del SAT (Sindicato Andaluz de Trabajadores/as).

¡Viva Andalucía libre, socialista y feminista!
Si no ens deixeu somiar, serem el vostre pitjor malson! 


Comments are closed.