ARRAN davant l’operació policial contra el moviment llibertari

Publicat el

 

La matinada d’aquest dimarts dia 16 de desembre hem estat testimonis d’un desplegament policial desmesurat dirigit contra el moviment llibertari. Un dispositiu format per 700 agents del cos polític de policia dels Mossos d’Esquadra ha assaltat la Kasa de la Muntanya i altres centres socials com l’Ateneu Llibertari de Palomar, l’Ateneu Anarquista del Poble Sec, a més de diversos domicilis particulars. En el moment d’escriure aquest comunicat, fins a onze persones han estat detingudes en aquesta operació batejada amb el nom de Pandora. Les detingudes seran traslladades a l’Audiència Nacional sota l’acusació de terrorisme.

Davant de tot això, des d’ARRAN volem fer públiques les següents consideracions:

L’operació d’avui constitueix un nou episodi de persecució política vers els moviments socials. L’Estat, en estreta col·laboració amb el Govern de CiU i la seva policia, fa ús de la llei anti-terrorista en el seu setge contra totes aquelles persones que s’organitzen i lluiten a favor de la llibertat i la justícia social. En un context de constants retallades als nostres drets socials i democràtics, veiem també com creix la repressió contra aquelles qui hem decidit dir prou a aquest sistema miserable d’opressió, explotació i dominació. En aquest mateix sentit, la llei mordassa del PP, aprovada recentment pel Congrés de Diputats espanyol amb la majoria absoluta del Partit Popular no fa més que confirmar aquesta deriva anti-democràtica orquestrada per part de les institucions que diuen representar-nos.

 Condemnem el paper còmplice dels mitjans de comunicació del règim. L’operació d’aquest matí ha estat acompanyada en tot moment pel relat de la majoria de mitjans de comunicació, que han utilitzat de forma reiterada el mot “terrorista” per informar sobre l’operatiu i les detencions. Els mitjans informen, aquesta vegada també, obeint als interessos del poder estatal. A la negació dels drets democràtics de reunió i manifestació cal sumar-hi avui també la negació del dret a la informació per part dels periodistes del règim.

 La solidaritat, com sempre, és la nostra millor arma. Des d’ARRAN volem mostrar tota la nostra solidaritat amb les persones detingudes, així com les seves amistats i familiars. Així mateix, exigim la seva immediata llibertat i animem al jovent d’arreu dels Països Catalans a participar de les concentracions solidàries convocades per avui al vespre i a totes les mobilitzacions que de ben segur seran convocades els propers dies.

Ni escorcolls ni criminalització!

Aturem el monopoli de la por!

 

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Als Països Catalans, 16 de desembre de 2014


Comments are closed.