#25A|Unim les lluites, constrïm la Unitat Popular

Publicat el

“Unim les lluites, construïm Unitat Popular”. Sota aquest lema l’Esquerra Independentista fem una crida a omplir els carrers de València el 25 d’abril: per recuperar el nostre passat, canviar el nostre present i guanyar el nostre futur com a poble.

Diem recuperar el passat perquè són ja més de 300 anys d’ocupació espanyola i francesa. Tres segles de continus atacs a la nostra llengua, d’intents d’esborrar la història comuna de lluita del nostre poble.

Diem canviar el present perquè el sistema capitalista i patriarcal no està en crisi. Aquesta situació econòmica és l’esgotament del model d’acumulació que el sistema va desplegar per recuperar-se de l’anterior període econòmic. La raó de ser del capitalisme és la despossessió de les classes treballadores. Ni feina, ni casa, ni sanitat, ni educació, ni menjar… en definitiva, el capital contra la vida.

Rebutgem els discursos grandiloqüents que redueixen i aboquen les nostres esperances de canvi a unes urnes, sense cap tipus de qüestionament del sistema. Cap dels partits que fan bandera del suposat canvi, podran defensar els interessos de la majoria de la població,on les institucions estan supeditades a les normatives dictades per la UE, les directrius del BCE i l’FMI i els interessos de les multinacionals, en total connivència, tal i com s’està fent amb les negociacions del TTIP.

Ni capitalisme de rostre amable ni gestió de la misèria. Apostem per un canvi global, revolucionari i desobedient a les seues lleis capitalistes i explotadores. L’únic camí és la unitat de lluites per una societat més justa i democràtica a través de la solidaritat feminista i de classe, que mai podrà ser, dins de les seues regles del joc.

Perquè és en comú que tenim força i que tot pren sentit. Cada dia, en cada assemblea, en cada acció i manifestació, en cada batalla diària que lliurem: juntes i organitzades als nostres centres de treball, als instituts i universitats, als nostres barris o pobles. Som nosaltres qui hem d’organitzar-se per a recuperar cada pam de sobirania i cada dret que ens han arrabassat com a classe treballadora.

Entenem que la sobirania és la base i font del nostre poder com a poble. És la capacitat de decidir sobre el nostre model d’econòmic i rebutjar l’especulació com a base de l’economia. És poder triar la nostra pròpia ordenació del territori, per poder fomentar la veritable vertebració econòmica dels Països Catalans, respectant el medi ambient i l’equilibri territorial i cultural.

Sobirania és poder decidir sobre la planificació i intervenció del sector públic en l’economia, per garantir el control popular dels sectors estratègics com els alimentaris, energètics, residencials (dret a l’habitatge), entre altres.

Sobirania és la capacitat per engegar veritables polítiques de construcció nacional catalana que planten cara al neoliberalisme homogeneïtzador i a l’espanyolisme que ens volen fer desaparèixer com a poble. És també, poder decidir lliurement les nostres relacions internacionals amb la resta de pobles del món.

Per això, diem guanyar el futur perquè està només a les nostres mans transformar aquest present i recuperar la sobirania com a poble , com a eina imprescindible per a l’alliberament social, nacional i de gènere. Per a canviar-ho tot.

 

 

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, el 22 d’abril de 2015.


Comments are closed.