#CastillaLibre | Solidaritat amb el Poble Treballador Castellà en la seua diada nacional

Publicat el

Un any més, aquest 23 d’Abril el Poble Treballador Castellà celebra la seua diada nacional, recordant la derrota en la Batalla de Villalar que marcà l’inici del declivi de les comuneres en la Revolta de les Comunitats de Castella, fa gairebé cinc segles. Després d’aquesta batalla, on foren decapitats els tres principals capitans comuners, només resistiren les ciutats del sud del país, especialment Toledo.

Aquesta diada ha sigut ja des del primer any que es va celebrar el 1976 un espai per a les reivindicacions populars d’alliberament social, nacional i de gènere, i malgrat els intents d’institucionalització que ha patit, sent convertida en Dia de la Comunitat de Castella i Lleó, no ha perdut el seu caràcter popular i combatiu de record de la derrota i d’homenatge a les comuneres i la resta de lluitadores castellanes, tant les de llavors com les que segueixen en cunetes.

El Jovent del Poble Treballador Castellà arriba a aquesta cita amb una situació d’augment de l’ofensiva repressiva de l’Estat així com amb una situació política de marginació i gentrificació als barris populars i de desprotecció i abandonament als pobles castellans. Davant d’açò la resposta del jovent revolucionari continua estant al carrer, construint Unitat Popular, recordant el passat però amb la vista al futur per construir una Castella sobirana, socialista i feminista.

Enguany des d’ARRAN volem enviar la nostra solidaritat internacionalista a tot el Poble Treballador Castellà, en especial a les companyes de Yesca, que treballen tant a Villalar com la resta de dies de l’any per bastir un oci alternatiu per al jovent castellà i per mantenir viva la memòria històrica del seu poble arreu del territori.

¡Viva Castilla libre y comunera!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 23 d’abril de 2015.


Comments are closed.