#1MAlternatiu | De la indefensió a l’atac!

Publicat el

Assolim victòries, avancem cap al socialisme i el feminisme als Països Catalans.

129 anys després que els obrers de Chicago es manifestaren i conqueriren la jornada laboral de huit hores establint el Primer de Maig com a dia internacional de la classe treballadora, enguany, ens trobem amb una data que als Països Catalans ve marcada per la lluita dels treballadors en vaga indefinida de Telefònica. Una lluita que ha desbordat tots els marges de maniobra pactistes del sindicalisme vertical mitjançant assemblees de treballadores. Una vaga que no es dóna a una empresa, ni a un sector, sinó a diverses contractes i subcontractes, demostrant que per sobre dels marges legals que ens impose la patronal hi ha la solidaritat de classe i el suport mutu.

Que és en el poble treballador on es troba el veritable poder quan hi ha la necessitat d’organitzar-se. Una vaga a la qual les joves d’arreu dels Països Catalans hem de donar suport de forma activa aquest 1r de maig i fins a la conquesta total de les exigències per a una vida més digna. Perquè suposa una lluita contra la precarietat, contra les privatitzacions, contra els salaris mísers i contra el mite dels falsos autònoms. Formes totes elles d’explotació que com a joves de classe treballadora coneixem de sobra.

El 1r de maig d’enguany, però, també ve a dir-nos que no només el treball assalariat és l’única forma d’explotació que patim com a joves, sinó que formem part de tota una massa de dones treballadores oblidades que des de la llar es situen com a centre i garantia de supervivència d’aquest sistema. Una massa de dones obreres que als Països Catalans volem fer del pròxim 19 de maig una jornada de lluita i vaga que transforme la invisibilització del treball reproductiu en poder popular per aturar la maquinària capitalista i patriarcal. I ho volem fer amb una vaga de totes, amb una aposta feminista i radical que demostre que l’autoorganització de les dones serà l’únic garant de la construcció de la nostra pròpia història.

El 1r de maig d’enguany ens demostra, en definitiva, que enfront de totes aquelles que ens volen vendre hui nous cicles on cal fer renúncies i assumir dinàmiques pactistes, la lluita de classes continua sent l’únic garant de la nostra veritable independència. Que només amb l’organització i la confrontació directa amb els interessos de les classes dominants podrem avançar cap a la conquesta d’una vida plenament digna. Que si passem de la indefensió a l’acció i fem confluir les nostres lluites sota una estratègia comuna d’emancipació com a dones, classe i poble, conquerirem un futur de llibertat.

 

Defensem la sobirania com a dones, classe i poble!

Avancem cap al socialisme i el feminisme als Països Catalans!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 30 d’abril de 2015


Comments are closed.