ARRAN | Comunicat davant l’atac homòfob del TJUE

Publicat el

El Tribunal de Justicia de la Unió Europea (TJUE) ha avalat aquest dimecres, arran d’una qüestió plantejada per una cort administrativa d’Estrasburg, que els Estats puguen excloure permanentment els homes que han mantingut relacions homosexuals de la possibilitat de donar sang. Es tracta, doncs, de permetre en la Unió Europea un atac més contra la llibertat d’opció sexual, que, d’altra banda, ja s’estava donant en l’Estat francés on ara es perpetua aquesta situació.

Així doncs, al nord dels Països Catalans, en aquell territori ocupat per l’estat francès, es discriminarà a homosexuals d’aportar la seva sang per a salvar vides al·legant que són un perill de salut pública.

El motiu pel qual el TJUE veu acceptable l’exclusió als homes que han tingut relacions homosexuals de la possibilitat de donar sang és que els considera persones amb conductes sexuals que comporten un alt risc de contagi de malalties infeccioses greus transmissibles per la sang. Amb aquest dubtós raonament decideix avalar l’exclusió permanent dels homosexuals als processos de donació de sang.

Això suposa clarament una discriminació d’aquells homes que mantenen aquestes relacions, estigmatitzant la homosexualitat com a quelcom perillós i no saludable, assumint de facto que aquestes són un factor de contagi, i no les pràctiques sexuals no segures que es donen en qualsevol relació sexual sigui o no homosexual.

Tanmateix a la resta del país la situació no és gaire millor. A la resta dels Països Catalans l’impediment de donar sang en cas d’haver mantingut relacions sexuals amb més de dues persones en els darrers 4 mesos estigmatitza tota pràctica no monògama vinculant-la a pràctiques no segures de viure la sexualitat.

La moral judeocristiana comporta una cultura del pecat, la prohibició i repressió de totes aquelles pràctiques sexuals que surtin de l’heterosexualitat monògama normativa. I la UE, com a estructura capitalista i patriarcal és un element clau en la perpetuació d’aquestes dinàmiques opressives.

Des d’ARRAN volem fer palès el nostre més ferm rebuig a aquest nou atac homòfob que estigmatitza tots aquells homes que mantenen relacions sexoafectives amb altres homes.

Contra el capitalisme i l’homofòbia,

Contra els estats Espanyol i Francès i la Unió Europea, 

REBENTEM TOTS ELS ARMARIS!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 30 d’abril de 2015


Comments are closed.