#1MAlternatiu crònica | Combativitat, unitat d’acció i confluència anticapitalista

Publicat el

Un 1r de maig alternatiu, que traçara un pas més en el camí de la indefensió a l’acció, que demostrara que la lluita de classes continua sent l’únic garant de la nostra veritable independència. Un 1r de maig que mostrara que només amb l’organització i la confrontació directa amb els interessos de les classes dominants podrem avançar cap a la conquesta d’una vida plenament digna. Aquesta era la consigna nacional de la nostra organització i aquesta ha sigut la realitat de cadascuna de les nostres assemblees.

Entre la manifestació unitària del Bloc Anticapitalsita de la Safor, i la recuperació de l’Obrera, el nou centre social okupat de Sabadell que fa renàixer de les cendres l’esperit del moviment obrer de la ciutat durant el segle passat, hi caben també les accions en solidaritat amb la vaga de treballadores de Movistar a Palma o a l’Alacantí, on l’Esquerra Independentista es desmarcava del recorregut oficial de la manifestació amb un acte polític on s’arreplegaren diners per la caixa de resistència de les treballadores de Telefònica.

Destacaren també el 1r de maig anticapitalista de Barcelona, que a més d’aplegar milers de persones comptà amb la presència del bloc juvenil unitari on participaren activament totes les assemblees d’Arran presents a la ciutat, el cicle de xarrades contra la precarietat juvenil a Cardedeu o les més de cent persones que es manifestaren a Blanes convocades per la coordinadora Maig Obrer d’on participa l’assemblea d’Arran.

Tampoc no passen de llarg les xarrades, mostres de cultura popular i murals organitzats per les companyes de Pla de l’Estany, el nou centre social inaugurat en una oficina bancària abandonada de Girona, el centenar de persones que s’aplegava a la Seu d’Urgell, la manifestació unitària a Igualada sota el lema “seguim construint Poder Popular” per acabar juntes amb totes les injustícies d’aquest sistema que ens explota, o les accions assenyalant els culpables de la nostra precarietat a Manresa.

Accions, okupacions, actes polítics, xarrades, concerts i una vintena de manifestacions unitàries d’on participarem les joves d’Arran. Diversitat d’actuacions en l’àmbit local, però amb l’horitzó present sempre en el fet que cada pas que fem s’incloga dins d’una estratègia comuna, d’una aposta clara per la construcció del socialisme i el feminisme als Països Catalans. Perquè volem caminar juntes, com a dones, com a joves i com a poble, cap a una vaga general, cap a una vaga de totes que faça tremolar un sistema que ens condemna a l’atur i a la precarietat.

Perquè cada dia siga un 1r de maig!

Caminem juntes cap a la vaga de totes!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 5 de maig de 2015


Comments are closed.