#SOMAIXÍ | El 28J i cada dia rebentem tots els armaris!

Publicat el

El jovent de l’Esquerra Independentista ens manifestarem un any més arreu dels Països Catalans amb motiu del dia internacional per l’alliberament lèsbic, gai, transsexual, bisexual i intersexual. I ho farem perquè per nosaltres cap de les mesures preses per les estructures capitalistes i patriarcals, siguen a instància del govern espanyol o de la Unió Europea, ni cap de les agressions homòfobes, lesbòfobes o trànsfobes que patim diàriament, constitueixen una novetat en la vida quotidiana de totes les joves que hem decidit trencar amb l’heteronormativitat.

És aquesta heteronormativitat precisament la que als nostres pobles ens oprimeix, la mateixa que limita el nostre dret a viure amb llibertat l’opció sexual que desitgem. No es tracta, però, només d’una opció sexual, sinó d’una opció de vida, de la nostra identitat com a joves, que es veu coaccionada sovint per l’homofòbia, la manca de referents LGTBI o l’absència quasi total d’espais segurs on poder, de forma saludable i lliure, tenir pràctiques sexe-afectives. No volem esperar la majoria d’edat, ni disposar d’un vehicle propi, ni haver de fugir de les arrels de la nostra terra per poder estimar-nos i relacionar-nos on, com i amb qui vulguem. Ho farem des de ja, amb l’empenta de la desobediència, el coratge i el suport mutu de les joves que l’any 1969 protagonitzaren els fets de Stonwell i que hui donen significat històric a aquesta diada.

Forçades o no a l’exili dels nostres pobles, com a joves de classe treballadora la realitat dels barris populars on vivim no és gaire diferent, i és aquí precisament on el capitalisme rosa ha estat capaç de generar dinàmiques que pretenen absorbir i invisibilitzar el sentit de la nostra lluita. És tasca de les joves revolucionàries, per tant, reivindicar que qualsevol espai és bo per al desenvolupament de la nostra sexualitat. Que no volem ni gàbies, ni ghettos roses on es pose un preu a la nostra llibertat sexual i on s’excloga a les dones lesbianes tant de l’imaginari col·lectiu, com dels espais públics.

Som les mateixes dones lesbianes les que hem patit l’abandonament per part d’aquells que suposadament eren els nostres aliats feministes quan reivindicàvem un avortament lliure i gratuït, però que han tancat els ulls davant la mesura del govern espanyol que ens excloïa del dret a una reproducció assistida per ser lesbianes o per voler exercir lliurement el dret a una maternitat sense parella. Aquesta mesura, junt amb la voluntat de la Unió Europea d’acceptar que els estats membre puguen excloure les persones homosexuals del dret a donar sang, demostren que amb la nostra lluita per l’alliberament gai, lèsbic, transsexual, bisexual i intersexual, qüestionem molt més que uns quants imperatius legals.

El que fem realment és fer tremolar el seu model de família, que només és possible dins d’una societat heteronormativa i que constitueix, en definitiva, uns dels pilars bàsics des d’on capitalisme i patriarcat fonamenten la seua opressió de classe i de gènere. Contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, per l’alliberament LGTBI i per la construcció d’uns Països Catalans socialistes i feministes com a únics garants de la plena llibertat de totes les joves de classe treballadora.

El jovent dels Països Catalans som així!

Estimem com volem! Rebentem tots els armaris!

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 17 de juny del 2015


Comments are closed.