#ForaLaTroica | ARRAN en solidaritat amb el Poble Treballador Grec

Publicat el

Ahir, diumenge 5 de juliol, el poble grec va votar massivament contra la proposta de polítiques d’austeritat presentada per la Troica (BCE, FMI i UE) per a “solucionar” la crisi grega. Tan sols un 20% de la població va votar a favor d’aquesta proposta, i això malgrat la campanya feta per les classes dominants gregues i europees a favor del sí mitjançant la por, la misèria i la manipulació informativa.

Felicitem al Poble Treballador Grec per aquesta victòria al referèndum però, alhora, som també conscients dels perills que comporta aquesta situació, ja que açò suposarà un augment de l’ofensiva capitalista per a mantenir la seua taxa de beneficis a costa de les classes populars gregues.  Ara és més necessari que mai seguir lluitant, perquè les classes populars continuen sent víctimes de les polítiques imposades des d’Europa, especialment el jovent que pateix la cara més dura de l’atur i la precarietat. No obstant això, durant aquesta última setmana el govern de Tsipras ha rebaixat encara més el seu programa, proposant-li un a la Troica basat en la reducció de l’austeritat, repetint fins a la sacietat que pagaran el deute al complet i que seguiran a la Unió Europea; quan aquesta no és més que una eina de les classes dirigents per a exercir el seu domini sobre les classes populars d’arreu d’Europa, especialment dels pobles del Sud.

Davant d’açò reafirmem que l’única eixida possible per a Grècia i la resta de pobles del Mediterrani europeu passa per negar-nos a pagar el deute il·legítim i abandonar la UE de la misèria, l’austeritat i l’imperialisme que només està al servei de les classes dominants europees i nord-americanes, com demostra el TTIP. És per això que rebutgem qualsevol opció reformista dins la UE i apostem pel potencial dels pobles mediterranis per a generar una eixida socialista i feminista, exercint la nostra sobirania.

Activem la resposta dels pobles mediterranis!

Pels drets dels pobles i les treballadores: NO a la Unió Europea!

Independència, Socialisme i Feminisme!

 

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 6 de juliol del 2015


Comments are closed.