Comunicat davant la detenció de dues membres de l’organització ETA

Publicat el

Font: Ernai, organització juvenil de la Izquierda Abertzale d’Euskal Herria
http://ernaigazte.cc/eu/albisteak/irakurketa-baigorriko-atxiloketen-inguruan

La policia francesa, juntament amb l’espanyola, han detingut a les membres d’ETA Iratxe Sorzabal i David Pla. A més a més, també han detingut a dues persones més que es trobaven amb elles en el moment de la detenció. Aquest clar atac ens recorda a una altra operació policial realitzada a Ipar, Euskal Herria, on van ser detingudes dues militants i Graxi Etxebehere després de colpejar a diverses persones.

És ben clar que els estats espanyol i francès volen bloquejar i interrompre el procés posat en marxa per l’organització ETA. L’enemic continua la seva estratègia de guerra, intentant enterrar l’escenari de pau i justícia pel que lluiten a Euskal Herria. L’atac de la passada setmana, deixa clar l’aposta per eternitzar el conflicte polític en els despatxos de Madrid i París, mentre que a Euskal Herria es fan passes cap al camí de la resolució. La detenció d’aquestes dues militants no és casualitat, sent justament militants que treballaven en el desarmament.

Perquè el procés de resolució avanci, és necessari que les basques i els bascs deixin de ser simples espectadors per ser subjectes actius; com va dir Graxi en l’anterior operació policial en la qual va ser detinguda: “he ayudado a una organización que se quiere desarmar”. D’aquesta actitud n’obtenim una clara ensenyança: la necessitat de compromís i recolzament de les basques cap a la resolució davant d’aquells que volen bloquejar el procés.

“Para conseguir la liberación de nuestro Pueblo es necesario ir a la raíz del conflicto político, que se respeten los derechos que tenemos como Pueblo. Quienes estamos en el camino de la libertad debemos seguir la lucha, superando las trabas que impongan los Estados.”

Des d’Arran volem manifestar la nostra més forta repulsa cap a les detencions i judicis irregulars per les que es veuen afectades les múltiples preses polítiques, tant d’Euskal Herria com dels Països Catalans així com de tots els pobles oprimits; detencions on el règim d’incomunicació vulnera els drets més bàsics de les detingudes i on la presumpció de culpabilitat és la màxima que utilitzen per executar els processos.

No entenem aquestes detencions més enllà d’una voluntat política per silenciar l’independentisme basc organitzat mitjançant la via de la violència i la repressió, l’amenaça i la por.

En aquest sentit, tal i com ho fa l’organització Ernai mitjançant el comunicat que compartim, cridem a totes les joves a sortir al carrer i a recolzar el procés de pau. Cridem també a reflexionar entorn la persecució política que sofrim els diferents moviments independentistes en aquest Estat sota la pretesa “democràcia” on vivim. En últim terme, instem a participar i recolzar les mobilitzacions de denúncia i suport a totes les detingudes.

La solidaritat, la millor arma; més viva i forta que mai!!

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 30 de setembre del 2015


Comments are closed.