Manifest d’Arran pel Dia Mundial de l’Aigua

Publicat el

Avui 22 de març, dia mundial de l’aigua, el jovent dels Països Catalans no celebrem res, no tenim motius per fer una festa de l’aigua sinó que visibilitzem la lluita per la defensa del territori i dels recursos naturals. L’aigua és un bé universal de primera necessitat i l’accés a l’aigua potable, sanejada i a un preu assequible ha de ser un dret.

No obstant, al nostre país, el control i propietat de l’aigua és majoritàriament de capital privat: AGBAR, Acciona, Criteria i un successió d’empreses a les que s’han adjudicat de forma fraudulenta les concessions de l’aigua pública.

Durant aquest any, institucions espanyoles i catalanes s’han dedicat a seguir privatitzant els múltiples serveis de subministrament municipals, a mercantilitzar els serveis de sanejament de les aigües i a passar per alt els abocaments incontrolats de sal i altres residus als nostres rius. Empreses privades totalment elitistes han fet, del malbaratament d’aigua, un pur tràmit insignificant per a veure complerts els seus objectius econòmics de les pistes d’esquí i els camps de golf.

Una vegada més, ens cal defensar els nostres drets més bàsics. Ens cal assenyalar malbarataments de recursos naturals, contaminació de rius i aqüífers per part de les indústries, privatització de les aigües i qualsevol tipus de beneficis privats a costa d’un bé natural i escàs. L’aigua és vida, no un negoci: estalviem-la, preservem-la, defensem-la!

Davant de gestions opaques, accions clares! L’AIGUA ÉS DE TOTES!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 22 de març de 2017


Comments are closed.