L’organització és la clau de la victòria!

Publicat el

Després del congrés del PP Català del passat diumenge, on aquest partit hereu del franquisme i coartador de llibertats arreu de l’Estat i en especial als Països Catalans, es va reafirmar en la seva voluntat de fer el que calgui per aturar la celebració d’un referèndum, Arran vam voler evidenciar de forma simbòlica que aquestes amenaces ens importen ben poc. Vam plantar-nos davant la seva seu a Barcelona amb urnes per advertir-los que la democràcia no es suplica, sinó que s’exerceix, si cal, amb desobediència.

L’acció simbòlica d’ahir no va comportar cap acte de violència: es va encartellar la seu i es va omplir d’urnes la vorera evidenciant que cal fer passos ferms per poder celebrar el referèndum al qual no estem disposades a renunciar i pel qual, com ja hem dit en moltes ocasions, lluitarem quan i com calgui.

Violència són els desnonaments, violència són els sous de misèria, les llistes de persones aturades o els retards en els pagaments de les ajudes a la dependència. Violència és la corrupció: els Millet, els Pujol, Bárcenas i els Borbons. Violència és la pobresa energètica i les escoles en barracons. Violència és la Llei Mordassa i totes les represaliades polítiques. Violència és la impunitat feixista, violència és no poder avortar lliurement.

Ens sorprèn especialment que els partits que suposadament aposten pel referèndum s’alineïn amb partits com Ciutadans o el propi Partit Popular condemnant una acció absolutament simbòlica i reivindicativa que únicament pretenia assenyalar la idiosincràsia radicalment antidemocràtica del PP. Entenem que la seva principal tasca hauria de ser convocar immediatament el referèndum i treballar per una victòria del SÍ que obri el cadenat del règim del 78 arreu dels Països Catalans.

Constatem un cop més que només amb l’organització popular serem capaces de ser la clau que obre tots els panys. L’organització des de baix, des dels barris, des de les comarques, construint en col·lectiu des de la base serà la vertadera arma que ens permetrà construir uns Països Catalans dignes.

Arran animem a la mobilització permanent arreu dels Països Catalans per tirar endavant aquest procés polític nascut als carrers, allà on tot comença, un procés que volem que sigui per construir una societat i un futur millor al servei de les majories socials del nostre poble i no d’una minoria privilegiada.

Així doncs, advertim que seguirem lluitant com a joves pel nostre projecte polític: la independència de tots els Països Catalans i la construcció d’una societat més justa, d’una societat feminista i socialista, que posi per sobre els interessos col·lectius als individuals, i solidària amb tots els pobles oprimits del món.

L’organització és la clau de la victòria! Referèndum. Independència. Països Catalans.

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 28 de març.


Comments are closed.