Arran impulsa la commemoració del 30è aniversari de la creació de Maulets.

Publicat el

De l’empresonament de la Núria Cadenes i en Jun Sànchez a la repressió al moviment independentista avui.

De les primeres campanyes contra les drogodependències als anys 80 a la construcció d’espais d’oci alternatiu avui.

De la defensa aferrissada del territori contra el túnel de Bracons, el PHN, o la destrucció de l’Horta al combat constant contra grans projectes especulatius, la lluita dels barris contra la gentrificació i el turisme massiu.

Dels primers anuaris de Maulets per difondre la idea i el projecte a la batalla que lliurem a les xarxes socials i als carrers avui.

Ens embarquem en un projecte -del qual en poques setmanes podrem donar més detalls- que conjuntament amb diverses ex-militants de Maulets, posarà en valor la memòria de la que fou l’organització juvenil revolucionària dels Països Catalans, i que sobretot pugui desplegar i fer pedagogia de quines van ser les reflexions i debats que van travessar Maulets durant els seus 30 anys de vida.

No és amb un esperit acrític que assumim celebrar aquests 30 anys. És amb la idea arrelada que per canviar el present cal aprendre del passat, sense dogmatismes, sense idolatries, agraint aquelles que hi van deixar dies i mesos de la seva vida perquè avui el combat per la construcció d’uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes, visqui en totes les nostres lluites i somnis.

Així, ens proposem portar arreu dels Països Catalans, de Perpinyà a Alacant, de la Franja a Maó, l’esperit del combat que durant 30 anys va sacsejar la consciència del jovent rebel dels Països Catalans. Ens proposem en definitiva, no oblidar, però sobretot impregnar-nos dels debats, les reflexions, les pràctiques, de qui en temps de repressió a l’independentisme va resistir amb la fortalesa d’un tronc, de qui en temps de cants de sirena i hologrames globalitzadors, va tenir clar que la revolució social era l’únic camí per emancipar-nos, com a dones, com a classe i com a poble.

Arran va néixer el 2012 de la confluència entre Maulets i la CAJEI, i com a hereves d’aquestes organitzacions que som, impulsem aquest acte de dignitat i memòria per recuperar un passat de lluita que ha marcat la trajectòria de les nostres passes i que avui més que mai cal rescatar de l’amnèsia col·lectiva per tal de posar-la en valor i aprendre’n.

Perquè el combat maulet continua en cadascuna de nosaltres, perquè el jovent dels Països Catalans continuem alçades per la terra, perquè avui continuem teixint el fil roig de la història i perquè demà seran milers les que ens seguiran en la lluita.


Comments are closed.