31D | Som Mallorca, som Països Catalans. Les joves defensam el territori!

Publicat el

Un any més, en el marc del 31 de desembre, commemoram la Diada de Mallorca. Una diada de dècades de tradició popular que recentment el Consell ha reconegut com a legítima gràcies a què el poble mallorquí durant tots aquests anys s’autorganitzés al marge de la institució reivindicant aquesta, la nostra, Diada als carrers.

Emperò, cal començar amb una contundent denúncia i crítica a la situació a l’illa en relació al model turístic. La turistització afecta l’accés a l’habitatge de la classe treballadora, imposa uns lloguers i un preu a l’habitatge desproporcionat i inassumible, això fa impossible qualsevol possibilitat d’emancipació del jovent que hi vivim. L’augment del parc de vehicles de lloguer durant la temporada turística afecta, no només al medi ambient amb un augment de les emissions, sinó que també és un incentiu per modelar una xarxa de transport públic al servei de la indústria turística, oblidant les necessitats de les illenques. I com ha passat en altres localitats ens trobam en situacions on les infraestructures municipals es posen a disposició del capital, com n’és exemple la gestió de l’edifici del Gesa. En un inici havia de tenir una funció cultural i que potenciés l’associacionisme de l’illa, finalment, però, ha esdevingut un hotel d’apartaments de luxe. Necessitam reivindicar el municipalisme d’esquerres i transformador perquè aquests atacs ferotges puguin acabar.

Aquest és només un exemple de les tantes promeses que l’anomenat Govern del Canvi va fer i que, ara, han quedat en paper banyat. La dreta a Mallorca només ha protegit els interessos de la classe dominant, i els nous partits del canvi, li fan el joc al règim. L’autonomisme mai serà la via emancipatòria del nostre poble, sabíem que tenir el Partit Popular al govern era un despropòsit, però ara hem confirmat que tenir als Progressistes és un desgovern. Són partits sorgits del Règim del 78 i que governen sempre defensant interessos contraris als nostres, els de la classe treballadora; les que feim feina per arribar a final de mes; les que hotelers i especuladors exploten durant la temporada turística; les que recollim les ametlles per setembre encara que ja no donin doblers; les que patim quan veim una platja plena d’edificis en lloc d’arena; de les joves que no ens podem emancipar; de les dones que en aquest sistema patriarcal se’ns segueix assassinant, i els mitjans de comunicació i els jutges, s’atreveixen a dir que morim. Van en contra de totes.

No governen per nosaltres i mai ho faran. Dos anys després de prometre esbucar Sa Feixina, el monument feixista segueix allà on estava i continua simbolitzant un lloc de trobada per l’extrema dreta, en un context d’auge del feixisme als carrers, tal com evidencien els darrers atacs a locals propers de l’esquerra sobiranista de Mallorca.

El poble treballador dels Països Catalans estam fent trontollar el règim del 78, ja ho vam fer pel 8 de març, amb la coordinació de tot el Moviment Feminista Mallorca per la vaga feminista, en nombroses mobilitzacions contra la turistització de l’illa i, ara, un any més, amb l’organització de la Diada. Les joves ho tenim clar; només organitzades tenim futur, només organitzades podem fer esbucar el règim. Feim una crida a totes a participar dels actes i manifestacions de la Diada de Mallorca i a seguir teixint un Moviment Popular que trenqui amb el Règim. Construïm Unitat Popular, construïm uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes.

Unitat Popular per a la plena independència dels Països Catalans!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Països Catalans, 28 de desembre de 2018


Comments are closed.