8M | Juntes som més fortes, organitzades som imparables!

Publicat el

Demà tornarem a viure un 8 de març i amb ell, la segona Vaga General Feminista. Aquesta vaga és el resultat d’un any de treball des de la base, des dels comitès de barris i pobles que han reflexionat, debatut i consensuat que la vaga és una ferramenta crucial per ficar sobre la taula moltes opressions que les dones portem dècades, segles, patint. I serà un èxit, altra vegada.

Davant de la interferència en la vaga d’un feminisme liberal, liderat per empresàries i professionals de la política que representen els interessos del capital, fem una defensa a fèrria del feminisme de classe. Pretenen protagonitzar la vaga i esborrar el seu component de classe, pretenen, en definitiva, esborrar-nos de la vaga i el sentit del 8 de març, el dia les dones treballadores.

Demà farem vaga perquè som treballadores. Demà farem vaga perquè les nostres mares porten quaranta anys fent malabarismes per arribar a final de mes. Perquè les nostres àvies no van poder anar ni a l’institut, perquè l’aristocràcia franquista es va negar a construir escoles als barris obrers. Demà farem vaga perquè ens hem quedat fora de la universitat per no poder pagar les matrícules. Demà farem vaga perquè quan denunciem que ens violen i maltracten no tenim una justícia que ens defensi. Demà farem vaga perquè totes les dones del món patim agressions, maltractament, violència simbòlica, pressió estètica i estereotipus de gènere.

Demà farem vaga per totes les dones treballadores. Per les que no tenen res més que les seues pròpies mans. I això inclou les treballadores de la llar, les que treballen en les seues cases o en les cases d’altres. Perquè el treball domèstic sustenta el treball assalariat. Lluitar per les dones treballadores inclou a les dones migrades d’arreu del món, que creuen fronteres, mans i oceans per trobar una feina que els permeti sobreviure; perquè natives o estrangeres, som les mateixes obreres. Lluitar per les dones treballadores inclou lluitar per les lesbianes i transsexuals, per altres tipus de relacions més enllà de la monogàmia: perquè la família tradicional, heterosexual i normativa també sustenta els models de reproducció capitalistes.

Demà farem vaga pel conjunt de la classe treballadora. Perquè els nostres pares també van aturar les fàbriques i van patir la repressió de la patronal, colze a colze amb les nostres mares. I això no els va fer aturar-se. Perquè els nostres companys treballadors no pateixen l’escletxa salarial, però també estan sotmesos a unes condicions laborals de misèria. Perquè el fet que les dones cobrem menys és la mostra de l’arbitrarietat amb què la patronal pot decidir quant ens furta, igual que passa amb les persones migrades. Els drets de les dones treballadores són els drets de la classe treballadora.

I demà farem vaga perquè com som treballadores, som antifeixistes. Perquè les dones treballadores som tot allò que atemoreix al feixisme. Perquè quan ens organitzem, lluitem i demostrem la nostra força, el feixisme s’ajup i no se li acut eixir als carrers.

Demà farem vaga per defensar els drets que van aconseguir les dones treballadores que ens van precedir en la lluita. Farem vaga perquè fent vaga s’aconsegueixen les victòries, perquè tenim clar qui som i el que volem. Farem vaga perquè abans de tindre dret a vaga, milers de treballadores del món foren assassinades i represaliades, empresonades i afusellades, humiliades i acomiadades dels seus llocs de treball pel fet de fer vaga. La nostra gent ha donat la vida, la sang i la suor pels nostres drets.

Demà farem vaga perquè tenim una cosa enorme que es diu orgull de classe. Estem orgulloses de ser treballadores, de no viure en base a explotar a altres sinó de sustentar el món amb les nostres mans. Tenim orgull de classe i això és una cosa que ni Inés Arrimadas, ni Leticia, ni Ana Botín, ni cap altra botxina ens pot furtar. L’orgull de classe no ens el poden traure ni retallant-nos els drets laborals, ni condemnant-nos a la misèria, i sobretot no ens el poden traure intentant protagonitzar aquesta vaga.

Demà ho aturarem tot, demà la vaga serà un èxit.

Perquè juntes som més fortes, organitzades som imparables.


Comments are closed.