Consideracions en relació a la candidatura Front Republicà a les eleccions generals espanyoles

Publicat el

Com és conegut la CUP va decidir assembleàriament al Consell Polític del 10 de març no presentar-se a les eleccions generals a l’Estat espanyol, després d’un procés de debat i pressa de decisions amb la militància. Davant d’aquesta situació Poble Lliure ha decidit impulsar una candidatura aquestes eleccions conjuntament amb altres agents. En aquest context, com a organització juvenil de l’Esquerra Independentista, volem traslladar algunes consideracions com organització:

1) Compartim el posicionament de la militància de la CUP sobre no presentar-se als comicis i entenem que aquestes decisions es van prendre en l’espai assembleari i de representació de la militància pertinent.

 

2) Entenem que concórrer a aquestes eleccions reforça la idea que les conquestes polítiques i socials s’assoliran mitjançant les institucions, quan aquestes han mostrat reiterades vegades els seus límits i quan s’ha pogut comprovar que els moments en què més hem avançat en el nostre alliberament com a poble, classe i gènere han estat aquells en què el carrer i l’organització popular han estat els protagonistes.

 

3) Entenem, també, que presentar-se a les eleccions reforça la idea que defensa que l’extrema dreta s’aturarà des de les institucions. Rebutgem això i insistim a apostar per confrontar el seu discurs i pràctica política des de totes les formes i fronts de lluita necessaris.

 

4) Qüestionem la possibilitat de bloquejar la legislatura i la capacitat d’incidència que podria tenir una candidatura rupturista al Congrés dels Diputats.

 

5) Compartim la idea que, molts cops, és necessari treballar amb la resta de pobles de l’Estat perquè només si estirem des de tots els racons aconseguirem ser més fortes. Entenem que aquesta voluntat no té per què ser expressada a través de candidatures electorals, sinó des d’un treball de base i d’autèntica solidaritat internacionalista, que entengui que els processos d’alliberament de cada poble beneficien l’alliberament de la resta.

 

6) Continuem apostant per l’organització popular, generar contrapoder, mantenint sempre el centre al carrer, treballant incansablement amb el moviment popular per teixir aliances que uneixin totes les lluites. És des d’aquí on assolirem els nostres objectius i des d’on ofegarem el feixisme.

 

Seguim treballant i construint Unitat Popular. Seguim treballant, conscients i organitzades.


Comments are closed.