31D | El jovent no partim, ens quedam a Mallorca. Països Catalans, terra de lluites!

Publicat el

Avui, 31 de desembre, commemoram la Diada de Mallorca, després de sortir ahir als carrers de Palma amb el conjunt de l’Esquerra Independentista i el Bloc d’Unitat Popular. Una Diada d’anys de tradició popular que fins fa poc no havia estat reconeguda per les institucions, això ha estat possible gràcies a l’autoorganització i pressió del poble any rere any.

Gairebé cinc anys després del govern del canvi a les Illes, nascut com a alternativa política a l’hegemonia del Partit Popular, hem pogut constatar que no han passat de les promeses i les paraules als fets. Després d’anys de mobilitzacions contra el Govern de Bauzá, en defensa de la llengua i serveis públics es dipositaren esperances en el canvi de govern progressista. Tanmateix, el resultat final de cinc anys de govern d’Armengol és un apuntalament de l’autogovern i el model de Comunitat Autònoma. Monocultiu turístic, emergència habitacional, destrucció del territori, privatitzacions de serveis públics i, ara també, un nou avantprojecte de Llei d’Educació que suposarà una amenaçarà per al català. El poble organitzat i mobilitzat ja va aturar el TIL de Bauzá i estem convençudes que també aturaram qualsevol nova agressió a la nostra llengua.

La turistificació continua sent un dels principals problemes de Mallorca. Se segueix perpetuant un model completament insostenible tant per la capacitat ecològica de l’illa com per la seva gent. Un sistema i un model que sotmeten al jovent i a tota la classe treballadora a la precarietat, que destrossa el territori i que ens expulsa com a joves i treballadores. En aquest context, l’accés a l’habitatge a través del mercat és quasi impossible, esdevé un luxe en comptes d’un dret bàsic per la majoria. La defensa del territori esdevé una lluita essencial per un futur digne per la terra i per la seva gent, perquè l’illa està patint les petjades de la turistificació a passes forçades. Per tot això; el jovent no partim, ens quedam a Mallorca. Ens organitzem i defensem l’Illa i els Països Catalans.

La Diada d’enguany és també una Diada per enfortir més que mai el projecte de Països Catalans i la Unitat Popular. En un escenari de tres governs autonòmics que aposten per pactes, traspassos de competències i possibles nous finançaments, és més necessari que mai defensar la independència total, i això passa inequívocament per la construcció dels Països Catalans i l’emancipació social.

Ha estat un any en què la repressió ens ha colpejat, tant Arran i a l’Esquerra Independentista com al conjunt del poble català organitzat. Durant mesos la llista de preses polítiques i encausades no ha deixat d’augmentar, el Règim del 78 és una presó de pobles i persones. És imprescindible fer-nos fortes davant la repressió, entenent-la com una qüestió política i col·lectiva, així ho farem també amb la demanda de 26 anys de presó de Fiscalia contra 12 companyes per l’acció al Port de Palma en 2017 contra el model turístic.

Ahir vam sortir als carrers per una Mallorca lliure i sobirana, avui seguim organitzades i convençudes que només trencarem amb la seva justícia de classe i serem lliures amb organització i lluita. Enfortim totes les trinxeres de Poder Popular, articulem la Unitat Popular i construïm peça a peça els Països Catalans.

El jovent no partim, ens quedam a Mallorca. Països Catalans, terra de lluites!


Comments are closed.